Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ






ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα αρεσκείας σας (εγώ έτριψα στο μούλτι πασχαλινά κουλουράκια) καταλαβαίνετε τι γεύση!
200γρ. μαργαρίνη που λιώνουμε σε σιγανή φωτιά.

Για το παγωτό
1 κουτί σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας   ή 2 βανίλιες
1 κιλό φράουλες και μερικές για διακόσμηση
100γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις βάζουμε να βράσουν με τη ζάχαρη για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός ανακατεύοντας συνεχώς. Τη βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο .
Ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους πατώντας το να γίνει ίσιο.Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και συνεχίζουμε.
Χτυπάμε για 10 λεπτά στο μίξερ την σαντιγί να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ χωρίς να σταματήσει το χτύπημα και τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Ρίχνουμε 500-600 γρ την κρύα σάλτσα φράουλας στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.

Το αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει μετά από ….ώρες (καλά είναι να το ετοιμάσετε βράδυ για να είναι έτοιμο το πρωί) ρίχνουμε στην επιφάνεια την υπόλοιπη σάλτσα και στολίζουμε με φράουλες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου