Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Μπισκοτοκούλουρα γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού!!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 ποτήρια ζάχαρη
3 αβγά
1/2 μπέικιν
2 βανίλιες
250γρ. μαργαρίνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλεύρι όσο πάρει (τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει εύπλαστη η ζύμη σαν πλαστελίνη)
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Το μυστικό για αυτή τη συνταγή και για όλες είναι τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ για να αφρατέψει και συνεχίζω ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέτω ένα ένα τα αβγά , το χλιαρό γάλα, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Αφού πάρει τη μορφή που έχει το μείγμα του κέικ
προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι ζυμώνοντάς το με τα χέρια μέχρι να πάρει τη μορφή που έχει η πλαστελίνη.

Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με φόρμα καρδούλας βγάζουμε αμέτρητες καρδούλες που ψήνουμε στο φούρνο (σε κλασσική κουζίνα) στη μεσαία σκάλα 10΄-12΄. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ενώνουμε ανά δύο με πραλίνα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


Κάνουμε αυτά τα είδους πτι φουράκια όσα κομμάτια χρειαζόμαστε.Τα υπόλοιπα τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί φρέσκα και όταν θέλουμε κάνουμε πάλι όσα θέλουμε πτι φουράκια.  

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου